Într-o ediție recentă a emisiunii "Chefi la cuţite" difuzată de Antena 1 a fost prezentată povestea emoționantă a unui militar român, rănit în în Afganistan. MApN a verificat în baza de date identitatea bărbatului și a transmis postului TV că acesta este un imporstor, potrivit presei tabloide.

miklos_tolnai_44f94.jpg

În fața juraților emisiunii Chefi la cuţite" s-a prezentat un anume Miklos Tolnai, care s-a dat drept ofiței al Armatei Române și combatant în Afganistan. unde ar fi fost grav rănit. El a dat detalii șocante, precum că ar fi suferit 85 de fracturi și că ar fi stat în comă timp de trei luni, la baza militară americană din Germania, Ramstein, medicii de acolo reușind să-l pună pe picioare.

 

"Din păcate, la vârsta de 26 de ani, am suferit un accident în timp ce mă aflam în misiune în Afganistan și am fost trecut în rezervă. Nu am voie să vorbesc despre ce s-a întâmplat acolo. Însă vă pot spune că totul se schimbă într-o secundă. Acum ești omul acela brav, iar în următoarea clipă (…) Recuperarea psihică se face cel mai greu. Asta m-a durut cel mai mult, că eram neputincios. Atunci am realizat cât de scurtă poate fi viața și asta mi-a provocat panică. Acum, am o pensie de veteran de 360 lei. Toate coastele mele sunt lipite de coloana vertebrală cu plăcuțe și am o pensie de 360 lei. Atât costă viața unui militar. Plus o strângere de mână și o scrisoare din partea ministrului Apărării. Cel mai mult m-a durut atunci când am fost trecut în rezervă pierderea acelei legături cu camarazii. E o chestie specială. Faptul că îți bazezi viața pe cineva creează o legătură foarte puternică”, a declarat Tolnai în timpul emisiunii difuzată de Antena 1.

Povestea lui a stârnit multă emoţie, dar MapN a făcut verificări şi a anunţat că tânărul nu a fost niciodată ofiţer în cadrul armatei române, totul fiind o minciună, potrivit click.ro.

În urma scandalului, Antena 1 a emis următorul comunicat de presă:

 

"Antena 1 a fost sesizată de MApN în legătură cu povestea concurentului Tolnai Miklos. Acesta a prezentat fapte și a adus acuzații în cadrul emisiunii, care nu sunt confirmate de MApN și nici susținute de dovezi clare ale concurentului. Regretăm faptul că emisiunea a fost folosită pentru expunerea unor fapte neadevărate.

Antena 1 va lua măsurile necesare conform contractului încheiat cu concurentul Tolnai Miklos, iar viitoarele ediții vor fi editate, păstrându-se numai cadrele care fac referire la aptitudinile sale în bucătărie.

Conform regulamentului și structurii show-ului, cei trei chefi jurizează strict farfuria care le-a fost adusă în față, fără a ști cine este omul din spatele panoului și care este povestea lui.

 

Evoluția concurentului în emisiune are la bază exclusiv talentul său în bucătărie".