Conceptul de open space ramane unul inca in voga. In timp insa, pe masura ce familia se extinde, parca ti-ai dori mai multa intimitate si, invariabil, mai multe usi in locuinta. Ce te faci insa cu acele arcade care arata bine, dar care nu iti raspund nevoii de spatiu intim? O optiune ar fi pastrarea lor, dar acoperirea intrarii cu o usa glisanta, asa cum vedem in proiectul DIY de mai jos, prezentat pe site-ul Hgtv.com.

Construirea-unei-usi-glisante-building-a-sliding-door-2.jpg

 

Proiectul pe care il vom detalia mai jos a fost pus in practica de un cuplu californian care s-a mutat intr-o casa noua. Toate bune si frumoase pana cand au realizat ca arcada care separa dormitorul de baie nu era tocmai pe gustul lor. S-au pus pe treaba si au construit cu mainile lor o usa glisanta cu materiale pe care le-au avut la indemana. Rezultatul final, dupa cum vedeti in poza de deschidere, este unul bine integrat in incapere, sub toate aspectele, mai ales cromatic.

Primul pas este masurarea spatiului pe care vreti sa il acoperiti. Ideal este sa lasati de fiecare parte cate cinci centimetri pentru o etansare cat mai buna a intrarii. Dupa ce ati masurat, in functie de dimensiunile dorite, construiti cadrul usii din scanduri inguste, in forma rectangulara. Puteti folosi si lemn din vechi paleti, daca aveti la indemana asa ceva. Lemnul trebuie insa slefuit pentru a inlatura asperitatile.

Folositi alte doua bucati de lemn ca elemente de sustinere in interiorul cadrului, plasate astfel incat sa il imparta in trei parti egale. Partea din mijloc poate fi consolidata folosind alte scanduri mai late din lemn, asa cum se vede in imaginea de mai jos. Cealalta imagine va arata cadrul in forma sa finala.

 

Construirea-unei-usi-glisante-building-a-sliding-door-3.jpg

Construirea-unei-usi-glisante-building-a-sliding-door-4.jpg

Dupa ce ati construit cadrul, introduceti prima din cele doua placi de pal/placaj care vor forma corpul usii glisante. Aceasta prima placa va reprezenta partea din spate a usii. Intoarceti apoi cadrul si umpleti cele trei spatii egale, delimitate de scandurile de sustinere, cu spuma poliuretanica pentru ca usa sa asigure si izolatie fonica si sa nu fie doar un simplu obiect de separare a doua incaperi. Aplicati apoi al doilea strat de placaj peste spatiile umplute cu spuma. Fixati-le cu suruburi pe ambele parti.

 

Construirea-unei-usi-glisante-building-a-sliding-door-5.jpg

Construirea-unei-usi-glisante-building-a-sliding-door-6.jpg

Dupa ce vopsiti usa in culoarea preferata, atasati-i cele doua role pe care aceasta se va misca in plan lateral. In partea superioara, atasati cele doua inele care vor fixa usa pe bara de metal deasupra intrarii. Bara de metal va fi introdusa mai intai prin cele doua inele dupa care va fi fixata in perete, dar numai dupa ce ati masurat inaltimea corecta, astfel incat rolele sa ramana pe podea.

 

Construirea-unei-usi-glisante-building-a-sliding-door-7.jpg

Construirea-unei-usi-glisante-building-a-sliding-door-8.jpg

Construirea-unei-usi-glisante-building-a-sliding-door-9.jpg

 

Construirea-unei-usi-glisante-building-a-sliding-door-10.jpg

Construirea-unei-usi-glisante-building-a-sliding-door-11.jpg

citeste mai multe pe casepractice.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare